Loading...
Om oss2020-04-28T19:25:28+00:00

VÅRT SORTIMENT

MAT LAGAD FRÅN GRUNDEN MED NATURLIGA RÅVAROR.

I vårt sortiment finns goda rätter lagade från grunden. Vi har bland annat köttbullar med gräddsås och hemlagat potatismos, färsk sej med vitvinssås och dill, en klassisk coq au vin och en god lasagne med färsk parmesan och tomatsås. Alla rätter är helt och hållet lagade från grunden på naturliga och färska råvaror, och alltid enbart svenskt kött!

Var ni kan köpa rätterna hittar ni här.

Läs mer om våra rätter

MATEN É KLAR

VI LEVERERAR GOD, NÄRINGSRIK MAT, LAGAD FRÅN GRUNDEN.

Idén om färsk, färdiglagad mat föddes ur önskan om att få äta gott och nyttigt i vardagen även de dagar då tiden inte räcker till att stå vid spisen.

Det ska vara måltider som passar både barnfamiljer med fulla kalendrar och äldre som kanske inte kan eller vill laga mat själv varje dag. Maten ska också mätta vuxna som vill äta lunch eller middag enkelt och bekvämt, men ändå bra mat lagad från grunden.

Genom att vi lagar maten av bra råvaror, undviker e-ämnen (såsom konserveringsmedel och tillsatser) och därefter kyler ner maten snabbt och packar den i en skyddande atmosfär och på så sätt behåller vi både smak, näring och ett aptitretande utseende på rätterna.

Vi tar hänsyn till miljön när gäller råvaror och transporter och jobbar ständigt för att förbättra oss ytterligare i detta avseende. De första rätterna levererades i december 2018 och nu finns Maten é klar representerad i ett flertalet butiker runt om i södra Sverige.

Innehållet i våra matlådor har anpassats för att ge en bra mättnad utan att det blir en massa svin. Det är en del av vårt långsiktiga hållbarhetstänk.

TAREQ TAYLOR

ALLA RECEPT VÄLJS ELLER SKAPAS AV TAREQ.

Vi ställer samma höga krav på färdiglagat som på maten vi lagar själv. Den ska vara god, näringsrik, varierad och enkel att servera.

I ett tidigt skede började vi samarbeta med kocken Tareq Taylor som också brinner för den goda och nyttiga vardagsmåltiden och inte minst för bra mat till äldre och barnfamiljer. Tareq har tagit fram samtliga recept till Maten é klar, och vi utvecklar kontinuerligt nya rätter tillsammans med honom.

För att kunna vara ett bra alternativ för den äldre delen av befolkningen samarbetar vi också med Hälsomedicinskt centrum som arbetar för att de äldre skall få de hälsofördelar som god, näringsriktig mat kan ge.

FRAMTIDENS MÅLTID

VÄLLAGAD, GOD OCH NÄRINGSRIK MAT UTAN TILLSATSER

Maten é klar är det nya sättet att äta gott och näringsriktigt oavsett ålder. Det kan också vara en bra – och ofta efterlängtad – lösning på måltidsproblemen för personer med hemtjänst. Vi levererar den kvalitet de äldre är värda och behöver!

Vår vision är att fler ska kunna få njuta av god och näringsriktig mat lagad från grunden. Därför arbetar vi ständigt för att hitta nya samarbetspartners som kan erbjuda våra rätter i butik, via kommunen eller på andra sätt. För närvarande levererar vi till en stor mängd ICA-butiker i Skåne samt några i södra Halland/Småland och utvalda City Gross-butiker. Ett urval av våra rätter finns även på Snälltåget samt på arbetsplatser i Skåne där vi samarbetar med Convini.

Vår meny är varierad och måltiderna passar både till lunch och middag, till vardag och helg. I butik erbjuder vi: Köttbullar, pannbiff, lasagne, fiskgratäng, rödbetsbiff (vegetarisk), kålpudding och långbakad karré.