Loading...
Om oss2019-04-29T18:47:28+00:00

MATEN É KLAR

FÄRSK, GOD, NÄRINGSRIKTIG OCH FÄRDIGLAGAD MAT.

Idén om färsk, färdiglagad mat föddes av två barnfamiljer som hade svårt att få vardagen att gå ihop. Dom ville ändå ha möjligheten att äta sunt och gott utan att tillbringa alltför lång tid vid spisen.

Snabbmat och fryst färdigmat har vi alla prövat. Men sanningen är att det idag finns få om ens några alternativ som är bra och nyttiga nog att regelbundet servera våra barn och oss själva. Vi får heller inte glömma våra äldre som ofta inte får den sunda och goda mat de behöver.

Vi började med beställning online vid julen 2018 där du kunde beställa via vår hemsida och hämta upp hos ombud. Parallellt fanns vi dessutom representerade i flertalet butiker runt om i Skåne. Vi har tagit en paus i beställningar online för att snart lansera hemleveranser som alternativ till butiksförsäljning.

TAREQ TAYLOR

ALLA RECEPT VÄLJS ELLER SKAPAS AV TAREQ.

När vi började titta på marknaden för hemlevererad mat, märkte vi att det knappast fanns några verkligt bra alternativ. Vi testade även matkassarna och upptäckte snabbt att det, utöver att maten ändå måste lagas, också behövs ett grundsortiment av matvaror hemma. Till detta kommer att valmöjligheterna är begränsade.

Resultatet av våra funderingar blev idén om Maten é klar, som togs fram tillsamman med kocken Tareq Taylor som länge hävdat vikten av bra, god och nyttig mat för både vuxna, barn och äldre.

Vi vill vara en del av lösningen på den matsituation som råder för våra äldre idag. Vi samarbetar bland annat med Hälsomedicinskt centrum som arbetar för att de äldre skall få de hälsofördelar som god, näringsriktig mat kan ge.

FRAMTIDENS SÄTT

VÄLLAGAD, GOD OCH NÄRINGSRIK MAT UTAN TILLSATSER

Maten é klar är framtidens sätt att få god och näringsriktig mat. Oavsett om du är yngre eller äldre. Det är också en efterlängtad kvalitetslösning för personer med hemtjänst.

Vår vision är att utöka vår verksamhet så att alla delar av vårt avlånga land kan få njuta av god och näringsriktig mat lagad från grunden som spar både tid och pengar. Detta sker antingen via din lokala handlare eller, inom kort, via hemleverans.

Vi arbetar löpande med att ta all den hänsyn vi kan till miljön, både vad gäller förpackningar, råvaror och transporter. Inom en snar framtid erbjuder vi hemleveranser av varierad och bra mat. Tills dess finns vår mat att köpa från ett ständigt växande antal butiker.