Vanliga frågor2019-02-28T10:17:29+00:00

Vanliga frågor

Vi har nedan samlat de vanligaste frågorna vi får från våra kunder. Kika gärna igenom dessa innan ni kontaktar oss.

Hur fungerar det?2019-04-29T18:59:48+00:00

Maten é klar bygger på att vi lagar riktig mat, tillagad från grunden utan onödiga tillsatser. Vi startade vid årsskiftet 2018/2019 och erbjuder idag vår mat via ett växande antal butiker.

Vi hade fram till den 3:e maj 2019 onlinebeställning med leverans via upphämtning hos ombud. Denna ligger för närvarande pausad för att vi skall kunna fokusera på att öka antalet butiker, skapa variation hos handlarna och lansera hemleveranser.

Vad gör er mat speciell?2019-03-01T20:16:10+00:00

Vi lagar all mat från grunden utan onödiga tillsatser och fokuserar på att skapa näringsriktiga måltider med riktigt god smak till ett pris som gör att man kan äta det flera dagar i veckan. Att laga mat från grunden innebär att fonder kokas i dagar, köttet tilllagas långsamt (s.k. slow cooking) och att vi inte tar genvägar för att snabba upp tillagningen.

Du kan välja mellan hel och halv portion för att det skall passa alla och förhindra att mat måste kastas.

Var finns information om innehåll och allergener?2019-03-08T09:07:29+00:00

All vår mat tillagas i samma kök och grundlig städning sker mellan varje moment. Vi hanterar i dagsläget nötter i köket. Varje maträtt presenteras med detaljerat innehålls- och näringsdeklaration. Allergener skrivs ut med VERSALER i innehållsdeklarationen. Behöver du mer information om vår mat så kontakta oss.

Behöver jag ha något hemma?2019-04-29T18:55:25+00:00

Nej, våra maträtter är kompletta. Det är bara att värma upp och njuta. En god sallad eller en bit bröd vid sidan om passar de flesta maträtter, dock!

Kan jag frysa in maten?2019-02-27T22:49:59+00:00

De flesta rätter går att frysa in och bör då konsumeras inom 3 månader. Vi rekommenderar dock varmt att maten äts färsk.

Vad hände med beställning online?2019-04-29T19:10:45+00:00

Maten é klar drog igång vid årsskiftet 2018/2019 med målet att leverera riktig mat lagad från grunden utan tillsatser. Leveranssättet vi valde var uthämtning via ombud. Vi har lyssnat på våra kunder de senaste månaderna och har kommit fram till att leveranssättet inte fungerar tillräckligt bra för att kunna fortsätta med.

Modellen med dagens rätt som hämtas ut varje dag via ombud  var omständlig när butiken saknar yttre utlämningsställe. Detta tvingar kunderna att stå i kö för att hämta sin mat. Vill man äta vår mat flera dagar i veckan innebar modellen också att man måste hämta ut mat flera dagar i veckan. Detta är osmidigt.

Parallellt med detta började vi tillgängliggöra vår mat i kyldisken hos flertalet butiker vilket har varit väldigt väl emottaget. Idag har vi ett begränsat sortiment i butik men detta är något vi planerar ändra på inom kort. Vi kommer också att kunna erbjuda fler och mer varierade maträtter i fler och fler butiker!

Slutligen vill vi frigöra tid för att kunna erbjuda hemkörning hela vägen hem till din dörr, något som förhoppningsvis kommer att underlätta för många. Detta har vi arbetat på under en tid men vi kan idag inte ge ett exakt datum då det kommer att lanseras.

När kan ni leverera till…?2019-04-29T19:04:58+00:00

Vi har sedan årsskiftet endast levererat mat via avhämtningsställen i Vellinge kommun (Vellinge, Skanör, Ljunghusen, Falsterbo och Höllviken). Denna tjänst är för närvarande pausad och vår mat finns tillgänglig hos ett ständigt växande antal butiker. Utöver butiker bygger just nu upp leveranser i flera andra kanaler och arbetar intensivt på att få igång hemleveranser.

Använder ni svenskt kött?2019-02-27T15:58:15+00:00

All kyckling och fläsk är svenskt. Oxköttet är från Sverige och USA beroende på tillgång/pris och kvalité.

Var tillagas maten?2019-04-29T19:00:42+00:00

All vår mat tillagas i dagsläget i vårt toppmoderna kök i Lund. På sikt kommer vi etablera nya kök i takt med att vi expanderar. Köket är skapat för att kunna laga mat från grunden i stora volymer.

När kommer ni erbjuda ett lågkalorialternativ?2019-02-26T11:38:19+00:00

Vårt mål är att ett det ständigt skall finnas ett antal rätter på menyn som innehåller lite mindre kalorier. Eftersom vi vänder oss mot både gamla och unga är det viktigt att maten är varierad och näringsrik.