Tareq Taylors favoriter

/, Okategoriserad/Tareq Taylors favoriter

Tareq Taylors favoriter

”Vardagsmat ska vara god, näringsrik och lagad från grunden, på bra råvaror.”
Det är grunden i allt jag gör, säger Tareq Taylor, restaurangägare, kock och matkreatör.
Vare sig Tareq lagar mat i tv, hemma eller skapar recept till sina böcker eller hos oss här på Maten é klar så är grunden densamma: Gott, vällagat och utan onödiga tillsatser. Nu har Tareq samlat sina bästa recept i en ny bok: Favoriter.
Visst är det så att vi alla har några riktiga favoriter när det gäller det mesta här i livet. Det kan gälla resmål, personer, platser eller musik. Smaker och dofter kan verkligen sätta igång både tankar och känslor på ett sätt som få andra saker kan. De tar oss till barndomens trygga värld eller exotiska resmål. Mat är både känslor och minnen!
I den nya boken delar Tareq med sig av sina personliga maträtter, bakverk, inläggningar, saft och sylt – och har kryddat boken med några nya älsklingar. Kort och gott kan man säga att det är en bok att använda och återvända till, en riktigt ”GoTo bok” som innehåller allt det man önskar, vare sig det handlar om att hitta ett recept på en fantastisk vegetarisk curry, en klassisk kalops eller en Coq au vin. Eller kanske bara vill göra sin egen ketchup eller senap. Och så förstås de godaste kanelbullarna man kan tänka sig.

2019-11-20T09:02:11+00:00